x
kvinna ler framfor dator i kontor

Faktura och betalning

Det ska vara enkelt att ta emot och betala fakturor. Därför erbjuder vi flera olika faktura- och betalningsalternativ.

Vi försöker värna om miljön, därför är digital faktura ett bra alternativ.

Pappersfaktura

Pappersfaktura får du automatiskt om du inte gjort ett aktivt val av digitalt fakturaalternativ. Du kan när som helst byta till ett annat alternativ. Pappersfaktura kostar inget extra.

Kivra

Om du som kund är kopplad till den digitala brevlådan KIVRA så kommer dina fakturor från oss på Götene Vatten & Värme AB att komma i den brevlådan. Ett effektivt, säkert och klimatsmart sätt att få, kontrollera och betala sina fakturor.

Om du vill koppla dig till Kivra så gå in på deras sida och Skapa konto. Om du inte vill ha fakturan från oss till Kivra så finns det information inne i deras tjänst hur man till en avsändare Avmarkerar digital post. Nedan info från deras hemsida.

När du skaffar Kivra börjar mycket fungera av sig självt. Brev, räkningar, kvitton och uppladdningar – allt i samma app. Gör som fem miljoner andra, samla dina viktigheter hos oss. Säkert, smart och snällt mot miljön. https://kivra.se/sv/privat

E-faktura

E-faktura är en digital faktura som skickas direkt till din internetbank. När du ser fakturan i internetbanken godkänner du den för betalning med ett klick. 

Du ansöker om e-faktura direkt i din internetbank. Banken kommer att fråga om ditt kundnummer så det är bra att du har fakturan till hands. Med e-faktura får du fakturan snabbare än via traditionell post och risken för att faktura kommer bort under hanteringen försvinner. E-faktura är ett klimatsmart alternativ då pappershanteringen minskar.

Information kring e-faktura

Autogiro

Autogiro är ett enkelt och bekvämt sätt att betala fakturan. Din faktura betalas automatiskt från ditt bankkonto på förfallodagen. Du får fakturan som vanligt, antingen som pappersfaktura eller elektronisk faktura. Du kan ansöka om autogiro direkt i din internetbank.

Faktureringsrutiner

kvinna och man skakar hand på trappa

Vatten och avlopp

Vatten och avlopp faktureras per kvartal. Som regel får du som fastighetsägare fyra fakturor per år (jan, april, juli och okt). Fakturan skickas till dig i början på månaden efter fakturerat kvartal. Betalningsdag är normalt 30 dagar efter att fakturan skickats. 

Fjärrvärme

Fjärrvärme faktureras per månad och faktureras i efterskott. Betalningsdag är 30 dagar efter att fakturan skickats. 

Fjärrvärmeförbrukningen avseende juli och augusti kommer på en och samma faktura. Det innebär att du inte kommer att få någon faktura i början av augusti avseende juli månad. Istället kommer fakturan du får i september innehålla förbrukningen för både juli och augusti.

Mina sidor

På Mina Sidor får du möjlighet att öka din förståelse för din vatten- och fjärrvärmeanvändning och se hur du kan påverka den över tid. Här kan du även se status över dina fakturor. 

Tjänsten är kostnadsfri och tillgänglig dygnet runt.

Logga in med kund- och anläggningsnummer som du hittar på din faktura.

Personer kollar på ipad vid Centrumhuset i Götene

Priser och villkor vatten och avlopp

Allt du behöver veta om våra priser och villkor för vatten och avlopp.

Läs mer
Två män pratar vid skivbord

Ska du flytta?

Här registrerar du enkelt både in- och utflytt.

Läs mer
kvinna ler framfor dator i kontor

priser och villkor fjärrvärme

Allt du behöver veta om våra priser och villkor för fjärrvärme i Götene och Hällekis.

Läs mer