x
emblem om kundnöjdhet 2021 på poster

Tack för det fina betyget!

Vi vill rikta ett stort tack till er alla som tog er tid att svar på vår senaste kundundersökning. Och tack för det fina betyg ni gav oss.

Under hösten lät vi Supportföretaget TMJ Group AB genomföra en kundundersökning via telefon. Resultatet visade ett MVG i kundnöjdhet och vår rankning blev 9:e bästa energiföretaget. Det ni uppskattar mest är vår leveranssäkerhet, bemötande och tydligheten i de besked och svar ni får från oss.

Tack vare undersökningen kan vi identifiera områden vi kan utveckla och förbättra. Vår hemsida fick ett lågt betyg. Detta är något vi hörsammat sedan tidigare och en ny sida lanserades nyligen. Av undersökningen att döma vill ni även veta mer om våra pågående och kommande projekt samt vårt miljöarbete. Vi försöker att kontinuerligt dela information på vår hemsida, Facebook och Linkedin. Följ oss gärna så du inte missar något.

”Götene Vatten & Värme är trevliga, och jag har en positiv bild av dem”

”Jag tycker att personalen har ett mycket bra bemötande och är alltid tillgängliga om man behöver deras hjälp.” ”Det är bra att det alltid finns någon man kan fråga om man behöver hjälp.”

solnedgång över Vänern

Vattnets hårdhet?

Vi reder ut begreppen kring betydelsen av vattnets hårdhet.

Läs mer
kvinna som arbetar framför dator

5 smarta tips

Som påverkar din energi- och vattenanvändning.

Läs mer
hund som blir tvättad

Använd vattnet smart!

Så kan du vara med och bidra till en smart vattenanvändning.

Läs mer