Fakturaalternativ

Det ska vara enkelt att ta emot och betala fakturor. Därför erbjuder vi flera olika fakturaalternativ. Välj gärna något av de elektroniska alternativen, för att värna om miljön.

E-faktura

E-faktura är en elektronisk faktura som skickas direkt till din internetbank. När du ser fakturan i internetbanken godkänner du den för betalning med ett klick.

Ansök om e-faktura direkt i din internetbank. Banken kommer att fråga om ditt kundnummer så det är bra att du har en faktura till hands.

Autogiro

Autogiro är ett enkelt och bekvämt sätt att betala fakturan. Du får fakturan som vanligt, antingen som pappersfaktura eller elektronisk faktura, men den betalas automatiskt från ditt bankkonto på förfallodagen.

Ansök om autogiro direkt i din internetbank.

Kivra

Om du som kund är kopplad till den digitala brevlådan Kivra så kommer dina fakturor från oss  i den brevlådan. Ett effektivt, säkert och klimatsmart sätt att få, kontrollera och betala sina fakturor.

Om du vill koppla dig till Kivra så gå in på deras sida och Skapa konto.

Om du har Kivra men inte vill ha fakturan från oss där så finns det information inne i deras tjänst hur man avmarkerar digital post från en avsändare.

E-postfaktura

Fakturan kan skickas som pdf till din e-postadress.

För att välja det alternativet, logga in på Mina sidor och klicka på ditt namn för att öppna din profil. Välj E-postfaktura och ange e-postadress, samt välj Aktivera avisering.

Pappersfaktura

Pappersfaktura får du automatiskt om du inte gjort ett aktivt val av fakturaalternativ. Du kan när som helst byta till ett annat alternativ. Pappersfaktura kostar inget extra.