Rapportera mätarställning

Om du inte har fått vår nya fjärravlästa vattenmätare än så behöver du regelbundet läsa av vattenmätaren och rapportera in mätarställningen till oss. Ju oftare du gör detta, desto mer korrekt blir din faktura.

Mina sidor

Din faktura baseras på en beräknad årsförbrukning, beräknad utifrån senaste avläsning och tidigare förbrukning. Läser du av mätarställningen väldigt sällan finns risk att den beräknade årsförbrukningen inte stämmer, och det kan i värsta fall bli en negativ överraskning när en mätarställning rapporteras och om den faktiska förbrukningen skiljer sig mycket från den beräknade.

Läs av din mätare minst en gång om året och rapportera till oss. Förändras något i ditt hushåll som påverkar vattenförbrukningen är det bra att göra en extra avläsning. Exempel på sådant kan vara att du blir sambo, att ett barn flyttar hemifrån, eller att ni anlägger en pool.

Efter att du rapporterat in din mätarställning kommer nästa faktura justeras, vilket gör att du med tiden varken betalar för mycket eller för lite.

Mest korrekt faktura får du om du rapporterar in avläsningen fyra gånger om året, under dessa tidperioder:

15-31 mars
15-30 juni
15-30 september
15-31 december

Din mätarställning rapporterar du enkelt på Mina sidor. Se Kundservice/Mina sidor för hjälp att logga in.

De mätare som inte är digitala och som saknar avläsning i slutet av året skickar vi ut avläsningskort för i slutet av varje kalenderår. Det är viktigt att du som kund då ser till att läsa av din mätare och lämna in mätarställningen till oss.

Mätarnumret hittar du instansat i metallringen på ovansidan.